Koop uw noodverlichting accu en connector bij Battery Benelux

Battery Benelux heeft een divers assortiment aan noodverlichting accu’s. Wij maken hierin onderscheid in accupacks van ons huismerk en noodverlichting accu’s van het merk Arts Energy (Saft Batteries). Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende connectors voor het aansluiten van de accu. Weet u niet welke accu het meest geschikt is voor uw toepassing, welke connector u nodig heeft of kunt u de juiste noodverlichting accu niet vinden? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij kunnen u in de meeste gevallen voorzien van het juiste product.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een noodverlichting accu

Afhankelijk van de toepassing waarvoor u een noodverlichting accu gebruikt varieert de spanning. Bij Battery Benelux koopt u accu’s met een spanning van 2.4, 3.6, 4.8, 6 en 7.2 volt. Naast de spanning is de capaciteit of het vermogen een belangrijk kenmerk. De capaciteit wordt aangeduid in Ampère en geeft het vermogen weer die de accu kan leveren wanneer deze onder constante spanning staat gedurende 1 uur. Om ervoor te zorgen dat de accu niet oververhit raakt wordt er in de meeste gevallen ook een aanbevolen werktemperatuur weergegeven.

Het vervangen van noodverlichting accu’s

Gebaseerd op diverse tests van onder andere accu fabrikanten is het aan te raden om een accu voor noodverlichting ten minste iedere vier jaar te vervangen. De meeste accu’s zijn langer dan vier jaar te gebruiken, echter het is onmogelijk om te bepalen welke accu's dit betreft. De capaciteit van een accu neemt niet lineair af, maar zakt in een kort tijdsbestek in. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de levensduur van een noodverlichting accu zoals het aantal ontladingen en de omgevingstemperatuur. Om de wettelijke autonomietijd van 1 uur te kunnen waarborgen, kunt u de accu dus het beste preventief vervangen na maximaal 4 jaar.  

Een accu voor noodverlichting kopen bij Battery Benelux

Weet u precies welke noodverlichting accu en connector u nodig heeft voor uw toepassing? Dan kunt u deze eenvoudig bestellen via onze Client Portal. Vraag een login aan om de actuele prijzen te zien en tevens direct te bestellen. Heeft u vragen over noodverlichting accu’s? Neem dan contact op met Battery Benelux.

Officieel distributeur van o.a.:

» Bekijk al onze merken
© 2020 Battery Benelux B.V. Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap | Links | Vacatures