1989

Ondernemer Frans Mellink richt Battery Benelux op. Zijn visie? Wij zijn de batterij voor uw onderneming! Vanaf dag één van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel staat zijn passie voor het vak centraal. Hij weet precies wat hij wil. Hij weet precies welke richting we op moeten.

1999

Battery Benelux viert het trotse tienjarig bestaan. In het eerste decennium heeft het bedrijf al een stevige marktpositie veroverd. Zowel in Nederland als daarbuiten. De groei zit er goed in. 

2004

De opgaande lijn zet zich voort. De organisatie verhuist daarom binnen Uithoorn naar een nieuw pand , waar een grote efficiencyslag wordt gemaakt: we hebben eindelijk een eigen magazijn. Het begint eindelijk wat te worden bij ons op de zaak!

2008

Frans Mellink draagt de zaak over aan de volgende generatie. . Nou, dat hebben we geweten. Maar we zijn er blij mee want de basis van de achter ons liggende succesvolle jaren – met dank aan Frans - is gelegd en blijkt een prachtig fundament om creatief verder op te bouwen.

2011

Innovatie was en is in onze organisatie altijd het sleutelwoord. Want, natuurlijk lanceert het bedrijf een b2b-webshop. Online bestellen is het nieuwe grote gemak. Elke dag kijken we of het beter of anders kan. Zo is het ook weer. De ontwikkelingen staan nooit stil.

2014

We vieren met trots ons 25-jarig bestaan. We kunnen op dit moment gerust zeggen dat ons bedrijf intussen veel bekendheid heeft en dat onze zakelijke partners ons zien als een waardevolle leverancier met een uitgebreid assortiment. 

2015

We verhuizen binnen Mijdrecht naar onze volgende locatie. Daar hebben we niet alleen de beschikking over een nóg groter magazijn (1000m²) maar ook kunnen we onze klanten en relaties ontvangen in een prachtige showroom. Ook de koffie die we daar schenken is tiptop in orde. Dat was onze eerste prioriteit overigens om dát op orde te brengen. Maar aan het eind van de dag drinken we daar ook graag een frisje of een biertje. Zo flexibel zijn we ook weer.

2016

Dit is misschien wel het belangrijkste jaar uit de geschiedenis van ons bedrijf. Of noem het een onvergetelijke mijlpaal. Jawel! We verwelkomen onze eigen unieke soms blaffende en nooit bijtende bedrijfshond! Zij is met afstand – tot op de dag van vandaag – onze allerleukste collega. Niemand kan aan haar tippen. Niemand slaapt zo vaak als zij doet. De professionalisering van onze organisatie is een feit! Maar om nu te zeggen dat we de beste waakhond van Nederland hebben? Hmmm… nee, niet echt!

2017

De wereld draait sneller dan ooit. Het is vanzelfsprekend dat we onze inkoop daarom verder professionaliseren en er een aparte afdeling van maken. Zo houden we focus én bouwen we nog beter aan ons netwerk aan deze kant van de organisatie. Dat is best handig, want daardoor kunnen we in samenwerking met onze leveranciers vaak fantastische deals en aanbiedingen aan ónze klanten presenteren. Dat noemen wij: win-win-win-win-win.

2018

De opgaande curve in een dynamische snel veranderende markt houdt stand. Daar zijn we blij mee. Maar de technologische ontwikkelingen gaan ook in een razend tempo verder. Wat op maandag de standaard is, wordt op dinsdag technisch uitgedaagd op weg naar de volgende stap. We ontkomen er in deze tijden daarom niet aan om ons e-businessteam verder uit te breiden met passievolle datanerds die uitgaan van het logische credo: meten is weten. Soms dodelijk vermoeiend maar… oh zo leuk! En, ook zo nuttig!

2019

Als er wat te vieren valt, dan doen we dat. We bestaan 30 jaar. Wow! Al drie decennia doen we wat we moeten doen en de waardering vanuit de markt is groter dan ooit.

2023

We gaan niet over één nacht ijs. Het voelt als een bevalling en we verklappen hier niet hoe heerlijk (én stevig!) we achter de schermen met elkaar hebben gediscussieerd. Maar, het eindresultaat mag er zijn. We zijn ongelooflijk trots op onze volledig vernieuwde b2b-webshop waar alles in zit wat er in moet zitten.

2024

Eind van dit jaar bestaan we 35 jaar en dat zullen we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan!