officieel partner van Stibat

Als importeur van batterijen, accu's en accupacks is Battery Benelux al sinds jaar en dag officieel Stibat-partner. Hierdoor zijn wij ervan verzekerd dat wij bijdragen aan een verantwoorde en milieuvriendelijke manier van inzamelen en recyclen van alle soorten batterijen die wij in Nederland leveren.

Fabrikanten, importeurs en distributeurs van batterijen en accu's moeten voldoen aan het Besluit Batterijen en Accu's dat in Nederland van kracht is. Als Stibat-deelnemer heeft Battery Benelux de uitvoering van deze wettelijke verplichting uitbesteed aan Stichting Batterijen. Voor iedere batterij en accu die wij in Nederland afleveren, dragen wij een vastgestelde afvalbeheersbijdrage af aan de Stibat. Binnen Battery Benelux hebben we om die reden een specifieke administratie opgezet die de verwijderingsbijdrage voor de Stibat naadloos in kaart brengt.

Om zoveel mogelijk batterijen in te kunnen zamelen, is laagdrempeligheid en een breed netwerk van inzamelpunten in het hele land vereist. Stibat werkt hiervoor samen met verschillende partners waaronder bedrijven, detailhandelaren, scholen en gemeenten waar eindgebruikers hun batterijen kosteloos kunnen inleveren.

Op de website van Stibat zelf vindt u allerlei informatie en nieuws over de stichting.