Alle soorten batterijen koopt u bij Battery Benelux

Bent u op zoek naar een leverancier of groothandel voor al uw batterijen? Battery Benelux levert batterijen van o.a. de merken Procell, Duracell, Ultralife, Varta en Energizer. In ons assortiment vindt u alle soorten alkaline, knoopcellen, lithium of industriële batterijen. Naast de meest bekende typen zoals AA, AAA, 9V blokbatterijen, C en D leveren wij ook alle overige batterijen. De meeste batterijen kunnen wij direct uit voorraad leveren. Vraag een login aan en bestel al uw batterijen via onze Client Portal. Heeft u vragen? Neem dan contact op via het formulier of bel naar 088-5306030.

Wanneer gebruikt u welke batterij

Er zijn talloze verschillende batterijen in diverse samenstellingen en typen verkrijgbaar. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welke batterij het meest geschikt is voor uw toepassing. Bij Battery Benelux vindt u onder andere de volgende batterijen.

Alkaline batterijen

Alkaline batterijen zijn zeer geschikt voor toepassingen en apparaten die weinig stroom verbruiken voor een langere periode. Dit komt door de lage zelfontlading van de alkaline batterij. Alkaline batterijen kunt u ook goed gebruiken voor apparaten zoals een rookmelder, die het altijd moeten doen. In tegenstelling tot de oplaadbare batterij verliest een alkaline batterij weinig vermogen over een lange periode. Voor toepassingen die veel stroom vragen, raden wij oplaadbare batterijen (NiMH) of lithium batterijen aan.

Knoopcellen

Dit type batterij wordt veelvuldig gebruikt in bijvoorbeeld horloges, afstandsbedieningen, deurbellen, huishoudelijke apparaten en hoortoestellen. De knoopcel batterij is verkrijgbaar in alkaline, lithium, zilver-oxide (horlogebatterijen) en zinklucht (hoortoestelbatterijen). Daarnaast zijn knoopcellen verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Bij knoopcellen geven de letters en cijfers op de batterij aan om welke samenstelling en afmeting het gaat.

Lithium batterijen

De lithium batterij wordt voornamelijk gebruikt in toepassingen die veel stroom vragen. Dit type batterij levert meer energie dan een alkaline batterij en presteert goed bij hoge en lage temperaturen (tussen -40°C en +60°C).

Oplaadbare batterijen

Wanneer u een milieuvriendelijkere batterij wilt gebruiken dan kiest u voor een oplaadbare batterij. Het grootste voordeel van een oplaadbare batterij is dat deze honderden keren kan worden opgeladen.

Stay Charged

Dit type batterij is vooraf opgeladen en direct klaar voor gebruik. Stay Charged batterijen zijn oplaadbaar en blijven, indien ze niet gebruikt worden, tot 80% geladen.

Li-ion

Lithium-ion ofwel Li-ion batterijen of accu’s worden veelal gebruikt voor (draagbare) elektronica. Li-ion accu’s zijn oplaadbaar en hebben een hoge energiedichtheid en lange levensduur. Dit type batterij of accu heeft een hoog vermogen en weinig zelfontlading.

Officieel distributeur van o.a.:

» Bekijk al onze merken
© 2020 Battery Benelux B.V. Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap | Links | Vacatures